tirsdag den 16. april 2013

Drivhus radiator


Der er lavet kreative løsninger idag ;) Drivhuset er for koldt om natten og jeg gør mig mine forsøg, på hvordan man kan hæve temperaturen derude, uden at bruge formuer.

Jeg har ikke råd til hverken gasvarmere eller noget der ligner. Så andre og billigere løsninger måtte testes. Og da jeg så denne metode på youtube, ville jeg teste det selv.

Så jeg har længe søgt efter brugte potter, da jeg ikke ville give mange penge for nye potter, hvis nu det viste sig at være en fis i en hornl..... øh lerpotte!

Men man tager 3 potter der passer indeni hinanden, sådan at der er en god fingers bredde mellem potterne. Så tager man en lang maskinbolt eller noget gevindstang og saver til i længden, sådan at den er lige så lang som den store potte er høj. Og så samler man det hele med møtrikker og skiver.

Og skruer en masse bolte på, mellem potterne, dels for at skabe afstand mellem potterne og dels fordi at det er alt det metal der skal blive varmt og afgive varmen til potterne... som så igen varmer omgivelserne op.

Nu har de kun lige været tændt i en lille time og potterne er allerede lune udenpå og bolten rører man ikke længere bare ved. Men jeg giver lyd i morgen med resultatet.

Alt andet lige, ser det ud til at være bedre end det jeg gjorde igår:


Omend det så meget meget hyggeligt ud, så gav det ikke ret meget. Temperaturen i drivhuset var alligevel ca den samme ude som inde.

Så sidder uroligt på kanten af sofaen af spænding for at se om potterne gør som jeg håber ;)


5 kommentarer:

 1. Du er da vist lidt af en opfinder. Jeg plejer også at have stearinlys tændt i drivhuset, men dog ikke på din kreative måde:-)

  Kh Bente

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil også tro det giver ca. det samme :) Forsigtigt bud efter at have prøvet dem EN nat.

   Slet
 2. Du kan udnytte lysets varme mere effektivt ved at have potten lidt tættere nede på lyset.
  Hvor meget gav det med sådan 2 i drivhuset?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg endte også med at flytte lyset tættere på :) Og jeg satte faktisk 3 lys under inden jeg gik i seng. Men jeg tror kun det hævede temperaturen med 1½ til 2 grader :) Jeg havde håbet på mere.

   Slet
 3. Meget avanceret system. Om ikke andet ser det fantastisk ud.

  SvarSlet