mandag den 13. januar 2014

Mine 2014 chilisorter

SÅ har jeg lavet en liste over de chili jeg har sået indtil nu :) Jeg looover ikke at listen er endelig. Det har jeg prøvet at gøre før og så dukkede der alligevel lidt op, jeg bestemt ikke lige kunne leve uden ;)

Så nu tør jeg ikke andet end at sige, at dette er min liste indtil nu! ;)

Jeg har gemt listen som PDF her, med fotos af hver enkelt sort. Så behøver man ikke sidde og Google dem man er i tvivl om hvad er.

Det er tydeligt at forskellen fra sidste år og nu, er styrken af de chili der kommer i drivhuset! Der er væsentlig mere knald på i år. Og jeg er da også blevet mere og mere modig med de stærkeste :)
Den anden morgen, startede jeg med en lille chilismagning af Jamaican Hot Chocolate, før kaffe og morgenmad. Det gør én meget frisk og vågen på et øjeblik ;) Så står du mandag morgen og er en smule slatten i betrækket, så spis endelig en styrke 10 chili... så kommer der fut i fejemøget!

Det er farligt at få lys at dyrke under... jeg siger det bare!

Men jeg glæder mig afsindigt til dette chiliår. Det bliver spændende og der er mange spændende sorter at gå og passe, pleje og vente på. Så kryds lige fingre for et fantastisk sommervejr i denne sæson, ikke? Der bliver ret meget brug for det ;)

Så derfor arbejdes der også på vandingsmetoder og opbevaring af regnvand :) Jeg tror jeg er nået frem til en palletank at samle vand i. Deri skal sættes en hane og en haveslange, så jeg ikke længere behøver slæbe 15 kander vand hver dag... det kan jeg ganske enkelt ikke holde til.
Og inde i drivhuset, har jeg tanker om at bygge en ramme af brædder og beklæde rammen og bunden med basinfolie, sådan at jeg kan vande direkte på "gulvet". Og dermed slippe for at vande kronisk og hele tiden :)

Men der er jo god tid til at udtænke idéer endnu :)


4 kommentarer:

 1. Det lyder som en god plan med dit vandingssystem i drivhuset :) Og det er superfint med en palletank - jeg har selv tre stående!

  Man kan få et haneudtag til at sætte i bunden - en superfed idé, så man lige kan sætte en slange til .)

  SvarSlet
  Svar
  1. TRE tanke? :D Hvor mange drivhuse er det lige du har pt? Hvorfra samler du op? Husets tag? Her hos mig bliver jeg nødt til at samle op fra drivhusene. Ved selve huset er det lidt svært :)
   Men det med vandingssystemet synes jeg virker okay. Både billigt og meget smartere end det med vandkander og lange arme! :)

   Slet
 2. Man kan købe et vandudtag der "let" kan monteres på nedløbsrøret og så får man masser af regnvand - ideen med vandbassin har jeg haft fra start, først med plader over, lavet som kapilær, men nu hvor jeg prøver at undgå overdrevent indkøb af spagnum, bruger jeg havejord i passende pladstpotter fra blomsterhandleren, hvor der er boret huller i siden lidt over bunden

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kender godt disse dimser :) Desværre har jeg ikke noget nedløbsrør i min ende af rækkehuset. Og drivhuset ville uanset hvad, stå ret langt fra tagrender og nedløbsrør, så dette er ikke en mulighed for mig :)

   Slet