torsdag den 6. september 2012

Random chili info


Mr Wilbur Scoville :

Scoville-skalaen blev udarbejdet af Wilbur Scoville i 1912 og er et mål for styrken i de forskellige chili-sorter. Scoville-skalaen går fra 0 til 1 million scoville, når det gælder friske chili-frugter, mens den skal forlænges helt op til 16 millioner scoville, hvis man også skal kunne måle styrken i chili-sauce.

Scoville Heat Unit (SHU) - er den enhed af stof/måske vand, som skal blandes med mængden af capsaicin fra en frugt, for at neutralisere capsaicinen/styrken, - altså :

Hvis mængden af capsaicin fra en "Bhut Jolokia" frugt er = 1 enhed, så skal der neutraliseres med 1.001.304 enheder vand.

 Habanero op til 300.000 SHU - Jalapeno op til 15.000 SHU - Ren capsaicin (det virksomme stof i chili-frugter og det samme som er i en peberspray): 16.000.000 SHU

For alle chili-sorter gælder, at styrken varierer meget afhængigt af temperatur og modnings-grad. Derfor vil de enkelte oversigter over chili-frugters styrke også variere meget. Her i Danmark, kan vi ikke nå op på de voldsomme scoville grader, som man kan i varme lande.Ingen kommentarer:

Send en kommentar