søndag den 16. september 2012

Det syder af fusel og bobler af gær


Så er vi vist ved at være igennem chilihøsten for i år :) Ikke meget hænger tilbage på grenene og jeg har ikke det store plads til overvintring.

Derfor fik jeg både lavet lidt chiliolie og lidt hjemmelavet nutella med et hint af chili idag :) Mums siger jeg bare.

Chiliolie er let og hurtigt at lave. DOG husk at tage højde for bakterier. De vil rigtig gerne gro nede i sådan noget olie og tro mig, du har ikke lyst til at få en botulisme bakterie infektion. Så tag lige og kog dine chili i eddike i omkring 5 minutter, inden du smider dem ned i din olie ikke? :)


Jeg har lavet to slags. En med citronchili og een med et mix af Baby Bell og Cayenne Long Slim. Jeg er spændt på at smage dem, når de har trukket et par uger. Jeg håber de bliver rigtigt gode. I hvert fald elsker jeg smagen af Citronchili og bestemt også de andre sorter. Men hvordan de kommer til at smage i en god mørk økologisk rapsolie, det ved jeg ikke endnu :)

Nutellaen var også ret nem at lave... Min slags er een uden en masse hakkede nødder. Jeg kan godt lide nødder men hader at sidde og tygge i sådan nogen små stykker. Så jeg foretrækker en nutella uden... men hvis man har lyst kan man nemt tilføje en håndfuld finthakkede nødder. Men jeg får først smagen den i morgen, når den er kølet af og har sat sig :) Mums, jeg glæder mig til morgenmaden!
2 kommentarer:

  1. Opskrift på nutella...yes please :-)

    SvarSlet
  2. Du finder den oppe under opskrifter Heidi ;) Velbekomme!

    SvarSlet