søndag den 6. maj 2012

Mere om grønne fingre

Espelette
De første chilier er på vej! Denne lille chili, er af sorten Piment d'Espelette også kaldet "elskovspulver" (giver en varm, behagelig fornemmelse i kroppen) skøn, krydret sødme - perfekt til fisk og skaldyr, også til lyst kød og til dessert (hvid chokolademousse f.eks.)

... Den har sin egen hjemmeside og som den eneste chili er den AOP (appellation origine protegè) certificeret. Det som tidligere hed AOC (appellation origine contrôlè), hvilket er en varemærkebeskyttelse, som betyder at kun chili dyrket i Espelette og 11 omliggende kommuner må kaldes Piment d’Espelette.
Den ligger i gruppen fra middel til stærk og giver flotte røde frugter.Espeletten, er den yderst til højre. Derfra mod venstre er: Caribbean Red Habanero, Hot Banana, Piri Piri og Cayenne Long Slim. Og på gulvet udenfor synsvidde, gemmer der sig en Jamaican Bell.

Mine chilier, spreder sig fra mild til super stærk :) Uh jeg er spændt.Vejret er ikke sååå super godt idag. Der er ret køligt og der er langt imellem hullerne i skyerne. Men humlenumsen her, lod sig ikke mærke med den manglende sol.

Jeg derimod er lidt flad idag. Jeg har dog fået gjort 4 potter klar! Dog mangler jeg flere pinde.... for inden længe, sår jeg 3 slags bønner og en ært i krukkerne.Jeg troede jeg havde mange krukker. Meeeen der er planer for dem alle og stadig mangler jeg et par stykker til ting jeg ikke har sået endnu :) Håber jeg snart falder over et super krukketilbud.

Og ja, drivhusdrømmen har bidt sig GODT fast. Jeg går stille og roligt på jagt.... for jeg har ikke råd til et nyt et. Men går og holder øje med diverse brugtsalg. Så liiiigepludselig, håber jeg at det lykkes.

NU må jeg vist også snart se at finde noget andet at skrive om, end lige have!

Aj i får lige en opdatering! Jeg kunne ikke nære mig for at hente mere jord. Og samtidig fik jeg lige en plantesæk hjem, til de kommende tomater og agurk.Men for at kunne stikke mine tomat-spiraler i jorden, måtte jeg lige fjerne tre terrassefliser, under sækken. Men så fungerer det også fint.

Og dermed ser terrassen nu sådan ud. Der skal nok blive rigtigt hyggeligt når sommeren for alvor lander. :)3 kommentarer:

 1. Det hele ser bare så hyggeligt ud, og jeg må jo nøjes med billeder, nu da jeg ikke har have mere, men kan godt mærke at jeg trænger til at komme ud og rode i jorden i denne tid, har pønset på et kolonihave, lige ovre på den anden side af gaden...:o)

  SvarSlet
 2. Tusind tak Jette :)Ja hvis du er vant til det, må du da savne det! Kolonihave, var også noget jeg drømte om i flere år. Også fordi der ofte er et helt særligt sammenhold :) Og når det er liiige derovre på den anden side, så er der også højere sansynlighed for at det bliver en succes :)

  SvarSlet
 3. Det er dejligt at komme igang i haven. Jeg har i flere år haft tomater i plantesække med stor succes's. Jeg har lagt plantesækkene i en kapilærkasse så det er lettere at vande tomatplanterne også nårndet bliver varmt. Tomatspydene stikker jeg gennem plantesækkene og ned i kapilærkassen. Jeg har købt nogle tomatplanter hos gartneri Toftegaard som trives på friland og på min østvendte mur vokser de fint.
  God fornøjelse.

  SvarSlet