mandag den 30. maj 2011

Babylons hængende haver


Aaaj måske ikke lige Babylons, men så i hvert fald mine hængende tomater ;) Upside down, groende tomater. Jeg har set det før med andre planter, men ellers havde jeg ikke før set det gjort med tomater. Men nu skal det testes på min terrasse. Eftersom jeg har 12 planter at teste med, gør det ikke så meget hvis det ikke giver så stort et udbytte.

Her følger en DIY, hvis nu nogen af jer også har lyst at prøve ;)Tag en 2 L sodavandsflaske. Skær bunden af.... du kan næsten se den har en lille støbesamling. Der har jeg skåret. Ødelæg ikke nogen af de to dele, for begge skal bruges :)Tag den afskårne bund og put den omvendt ind i flasken. Tag en hultang eller lignende og klip 4 huller, igennem begge dele. Disse huller skal bruges til at hænge flasken op i, når den er færdig :) Så har du andre måder at hænge den op, så gør du det :)Tag nu din bund og lav små huller. Jeg har brugt en stoppenål, som jeg har varmet op over et stearinlys. Hullerne skal ikke være ret store. Disse skal bruges til at vande planten igennem. Og som regnopsamler. Så bliver planten vandet stille og roligt.Da flasken er gennemsigtig, skal denne males. Mest for at give skygge til rødderne inde i flasken :) Men så gør det jo ikke noget, at de så samtidig bliver kønnere at se på vel? ;) Jeg har bare malet med en akrylmaling.Klip nogen cirkler af gamle grydesvampe. Lav en slids og et lille hul i midten. Disse skal bruges til at putte rundtom stænglen af tomaten, nede ved udgangen af flasken, så jorden ikke løber ud :)SÅ er du klar til at putte planterne ind i flaskerne :) sørg for at have jord og et lille ark papir klar.Tag nu det lille ark papir og vikl det forsigtigt rundt om bladene på tomatplanten. Og lemp nu forsigtigt det hele ned i flasken og lad papiret føre planten igennem mundingen på flasken. Hold nu fast i flasken, mens pege og tommelfinger holder fast (forsigtigt) om stilken på planten. Fyld så jord i fra den tykke ende :)
På med bunden, som du kan vande igennem.Sådan her... :) Tag nu dit lille stykke grydesvamp og put meget forsigtigt op i mundingen på flasken, rundt om stilken på planten, sådan at jorden ikke ryger ud.

Færdig ! Og så håber jeg du har held med din hængende have :) Vældig god idé til små haver og balkoner!1 kommentar: