tirsdag den 22. oktober 2013

Lakridssirup


Jeg har længe haft lyst til at lave mit eget lakridssirup. Faktisk lige siden man ikke længere kunne købe det i diverse supermarkeder. Det var nemlig det jeg foretrak til is, frem for alt muligt andet drys.

Idag blev det så endelig dagen hvor jeg gjorde det :) Og mums, siger jeg bare. Jeg valgte at ... du gættede det garanteret... at tilføje noget chili! Jeg har endelig modne BOC's (Bhut Orange Copenhagen), så der røg sådan én i gryden med sirup.

Får du også lyst til at lave Lakridssirup? Så er her hvordan jeg gjorde:

Ingredienser:

280 g Piratos, eller den slags lakrids du elsker
3 dl vand
300 g sukker
Chili efter smag - jeg valgte en BOC
1 tsk atamon

Fremgangsmåde:

Hæld vand og sukker op i gryden og bring det i kog og lad sukkeret smelte. Tilsæt så lakridsen og chili og lad lakridsen smelte med. Det tager en rum tid at få alt lakridsen til at smelte og du skal ikke forlade gryden for længe af gangen, da sukker og lakrids nemt brænder på i bunden af gryden.

Læg evt. en ske i fryseren/køleskabet. Når du synes din sirup er okay, hælder du lidt på din kolde ske. Se har du hurtigt den færdige konsistens. Hvis den er for tyk, tilsætter du lige lidt vand (husk at bruge vand fra kogekedlen, da koldt vand ikke er smart at tilsætte kogende sukkervand).

Smag evt. til undervejs. Chilismagen smager du nemlig bedst når siruppen er kold (på den kolde ske). Chili smager stærkere i varm væske.

Bon appetit derude!
1 kommentar: