mandag den 9. december 2013

HOT Chiliår!

HOT chili (Copyright Verner Nørby)
Så er chilisæson 2014 allerede skudt igang her på matriklen :) De aller stærkeste er røget i spirekassen, da de ofte tager liiidt længere tid om at blive modne, i den sidste ende af sæsonen.

Så for første gang, har jeg givet mine stærkeste sorter et forspring. En venlig sjæl, har nemlig sørget for at jeg for første gang, kan sætte mine små spirer under vækstlys! Jeg har nævnt ham før - nemlig Verner, som er sådan et godt menneske.

Hvis jeg er heldig, så får jeg den i morgen - og så vil jeg gøre klar til et plantehjørne, hvor planterne kan stå og modtage deres karakteristiske kulørte lys. Og så håber jeg på at naboerne godt ved at jeg er "hende chilitossen" og ikke hende der dyrker ulovlige planter ;)

Så i år bliver mit debutår med vækstlys og hvis jeg bliver vild med det - vil jeg spare op til en lampe eller to mere. Sådan at jeg kan starte HELE mit chilikuld her i efteråret, frem for at vente til februar. For som det er nu, har jeg "kun" startet de stærkeste, dem der tager længere tid. For der er ikke plads til alle under sådan en lampe.

Lampen dækker ca. 1 kvm planter. Og på 3 mdr... kan de altså alligevel komme til at se sådan ud:

Chiliplanterne i år, 3 mdr efter såning

GISP - nu når jeg ser det på foto tænker jeg: HVAD HAR DU DOG GJORT?!

I min vindueskarm, står der nu 19 sorter (3 frø af hver)... og det er kun de stærkeste. Til foråret, vil jeg jo også gerne have nogen af dem der ikke er helt så stærke! Gosh kvinde, du lærer det aldrig!

*Suk*... men løsninger bliver vel fundet undervejs ;) .... ikk?

Nåå, men i hvert fald har jeg nu sået disse:

1. Bhut Orange Copenhagen
2. 7 pod Jonah
3. Bhut Jolokia White
4. Trinidad Scorpion Orange
5. Devils Tounge Red
6. CGN 21500
7. Scorpion Ellegaard Strain (min egen)
8. Habanero Orange
9. Teapot Yellow
10. Teapot Red
11. JellyBean
12. Lilac
13. Chocolate Habanero
14. Bhut Jolokia Chocolate
15. Scotch Bonnet Brown
16. 7 pod Bubblegum
17. 7 pod White
18. Fatalii White
19. Jays Ghost Scorpion Peach

Er der ikke en giftelysten mand derude, med større hus og have? En med trang til chili? En der kan slå edderkopper ihjel.... og jo... som er VILD med chili ? ;) ;)

Aj pjat - du behøver ikke ville giftes! ;)


11 kommentarer:

 1. Hæ hæ hæ - det ender galt...

  SvarSlet
  Svar
  1. Og det GØR det bare Anja :D Men hvad ska man gøre? :D

   Slet
 2. Haha Tina...der sker altid ET eller andet når man læser din blog..nogle gange bliver man rørt, andre gange forundret...i dag er den skyld i smil og latter.....Den Quinde har sg. da Humor!! Held og lykke med spiringen!!..:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe latter er jeg glad for at kunne sprede lidt smil ;) taaak. Ca halvdelen er spiret nu. Men atter hænger BOC lidt i bremsen ;)

   Slet
 3. Der skal nok blive liv og glade dage i din vindueskarm... Jeg håber på en fortsættelse af historien. ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. I hvert fald bliver vindueskarmen fyldt ;)

   Slet
 4. Hej Tina

  Glæder mig til at læse mere om din chilisæson. Starter selv min i dag, og faldt i den forbindelse over en af chilierne på liste - nemlig Lilac.

  Kan du anbefale et sted, hvor man kan købe frøene?

  Har "luret" en del på nettet, som er mit helt store shopping-center, når det gælder chili, men er altså ikke faldt over Lilac-frø endnu.

  Rigtig glædelig jul, godt nytår og held og lykke med havesæsonen 2014.

  Mvh.
  Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lonni,
   Åh jeg har helt glemt at vende tilbage til dig :) Selv køber jeg mine frø hos Bjarne ( www.barney.dk ), der har alt hvad hjertet kan begære af chilifrø. Oooog alt muligt andet :) Og han er meget behjælpelig, hvis du ønsker noget han ikke lige har på lager.
   Lilac er ikke i handlen endnu :) Det er nogen frø af en plante vi fandt særlig spændende... som vi nu forsøger at se om den vil holde linjen med udseendet. Det var Verner der opdagede den - ham der også har kommenteret her under denne post :)

   Slet
  2. Tak for svaret og hi, sådan går det jo en gang i mellem :0)))

   Jeg har dog fundet - og bestilt - frøene her: http://fataliiseeds.net/search?query=lilac, så jeg prøver at så dem, når jeg har fået dem :0))

   Mvh.
   Lonni

   Slet
  3. Hej Lonni,
   Godt du selv fandt nogle. :) Jeg kunne godt tænke mig at få Verner på banen her :) For jeg tror ikke det er de samme. Eller også er det fordi at dem vi har og arbejder på, er frø af en frugt, fra en plante der havde særligt spændende blade :)
   Men godt du er kommet igang! Jeg er spændt på at se hvad du får ud af det :)

   Slet