fredag den 21. juni 2013

Havestatus

Jalapeno Purple blomst (styrke 5)
Jeg har haft vældig travlt her på det sidste. Nanna er flyttet hjemmefra og alt har handlet om pakning, flytning, opsætning osv.

Men idag har jeg haft fri og intet skullet. Så jeg har været på rundtur i haven og fået pottet en lille smule om :) Vejret er ikke fantastisk idag - vejret er skiftende mellem sol, skyer, regn og blæst.

Chilierne vokser for vildt lige for tiden. De nærmest eksploderer. Blomsterne vælter frem og ligeledes diverse frugter. Øverst ser du en smuuuk og kæmpe chiliblomst, på planten Jalapeno Purple. Jeg anede ikke man kunne få Jalapeno i en lilla version - så den købte jeg straks jeg fik budet. Så det er en af de få planter jeg ikke selv har sået... men købt som en potteplante. Den vokser godt og inden længe er der flotte frugter.

Chenzo (styrke 8)
Herover har vi Chenzo. En lille filur jeg også havde sidste år. Den får flotte sorte chili og er semi stærk :) Den er jeg blevet ret vild med. Og så yder den ret godt.

Lige nu er dens grene så tunge af frugter, at jeg må binde den op.

Pretty in Purple (styrke 5)
Herover ser du Pretty in Purple. En lille chiliplante, der vil pynte i enhver vindueskarm :) Den er ikke ret meget mere end 25 cm høj. Men den er TÆT ... som i virkelig tæt, af små hvide blomster med lilla kant. Og blinker du et par gange, vrimler det pludselig frem med små runde lilla chili. En af de chili, der faktisk ER lilla. Rigtig mange lilla chili, syner nemlig sorte eller brune :)

Jeg har ikke nået at smage den endnu :)

Citron Chili (styrke 6)
Og endelig er der gang i min lange ranglede citron chili. En plante der syner enormt luftig og slank, i forhold til mange andre chiliplanter. Inden længe hænger der en smuk gul frugt og jeg glæder mig til at smage den! Mange kender styrken på en jalapeno... denne her er EN tand stærkere end dem.

Peppadew (styrke 3)
Uhhmm Peppadew er én af dem jeg glæder mig rigtig meget til :) Du kender dem godt - de serveres ofte på steder som fx Jensens Bøfhus eller Bones, i deres salatbar som syltet eller fyldt med ost.

De er ikke specielt stærke, men kan lige mærkes. De ender op med at være røde og rigtig lækre!

Boldog chili (styrke 7)
Her er en chili der VIRKELIG sætter mange bomster. Er du gal - de sidder HELT tæt på planten. Det er en ungarnsk chili, kaldet Boldog. Jeg fik et par frugter sidste år, som min Ungarnske nabo havde med hjem til mig :) Jeg snuppede nogen frø og krydsede fingre. Og jeg skal da love for, at det ser ud til at jeg får fuld valuta her!

I Ungarn bruges den som regel til at lave stærk paprika ud af... og det har jeg overvejet at forsøge at lave selv. Jeg tror ikke lige jeg har redskaberne til at male det helt fint... men kan da lave noget grov paprika ;)

Boldog frugt
I hvert fald er der frugter på vej... så snart... lige om lidt ;)

Snack Peber
Sidste år snuppede jeg også nogen frø fra en Snack Peber, jeg havde købt i supermarkedet. Meeen jeg synes de ser lidt sjove ud endnu. De har nogen mærkelige riller på langs! Så jeg er lidt spændt på at se hvordan de ender med at se ud.

Aurora (styrke 3)
Her er endnu en lilla smuksak! Af mange vist mest brugt som ornamental chili... det siges at de smager lidt kedeligt :) Jeg har ikke smagt dem endnu. Så indtil videre nyder jeg dens smukke farve.

Ananas Kirsebær
Nu er det jo ikke chili det hele - og jeg har over 40 forskellige chili, så jeg vil lade jer slippe for nu ;)

Herover ser du en af mine Ananas Kirsebær. En frugt jeg har nægtet at smage, siden jeg var barn - fordi nogen havde fortalt mig de var sure ;) Og jeg KAN ikke lide sure ting.
I år smagte jeg så en og jeg var solgt - DEM skal jeg da ha!!! ;) Så jeg fik sået nogen - riimeligt sent tror jeg. For den du ser på billedet, har jeg fået af min kusine. Mine egne er kun ca. 10 cm høje. Dog går det stærkt nu... men jeg er glad for at jeg fik disse to af min kusine, sådan at jeg er ret sikker på at smage mine egne bær i år!

Men jeg fik sået så mange, at jeg har givet en god håndfuld planter væk i løbet af ugen :)

Højbedene
Også mine højbede buuugner :) Jeg har vist ikke været alt for flink til at tynde ud i planterne ;) Jeg har ganske enkelt ikke kunnet nænne det. Så de er liiiige ved at bugne helt over nu.

Salat over det hele
Men SE lige bedet med salat! Det står tæææt. Der er rækker med alm salat og rækker med bladbede, rødbede og radiser.... alt for tæt, men det går endnu ;)

Mere salat
I dette bed, passer proportionerne liiidt bedre. Her er noget krøllet salat, jeg i skrivende stund, ikke lige husker hvad hedder. Og her er vinterporre og yderst en række ærter, der med tiden skal klatre op ad bambuspindene for enden.

Salathoveder
Her er lige to store krukker med... ja, salat ;) Jeg havde nogen salatstiklinger til overs og satte 3 i hver krukke. Det ser ud til at passe meget godt - de er nu ved at være tætte og lækre.

Nanna var hjemme igår og fik salat og spinat med hjem - så røg der da et par hoveder, på den konto ;)

hindbær
Her min lille hindbærbusk, hvor der er ca. 15 bær på vej ;) Ikke meget - men den står også stadig i potten jeg købte den i. Det er lidt noget pineri, jeg ved det, men jeg har ikke fundet den optimale plads til den endnu. Men det kommer, for jeg får et par forskellige hindbær mere her til efteråret, har jeg fået at vide ;) Glæder mig!

Clematis
For ikke sååå længe siden, købte jeg 4 halvskravlede clematisplanter vd vores lokale Kiwi. De vokser som var de betalt for det. De er nu højere end mig, og blomstrer. Jeg have faktisk ikke troet jeg fik blomster i dem i år. Nu mangler jeg kun at se de hvide.... men jeg mener de var lidt senere på den, end de lilla her.

Diva agurken
Min arme væddeløbsagurk klør på endnu. Jeg havde nær dræbt den, da jeg pottede den om. Agurker kan IKKE lidt ompotninger, kan jeg hilse at sige. Den var tæt på at dø af det, så jeg kneb den ned til 50 cm højde.

Men så tog pokker også ved den! Indtil da havde den sat flest hanblomster og de få hunblomster der kom, visnede og faldt af.

Nu har jeg da en agurk på 3 cm og jeg håber den bliver hængende og beholder den fine kulør! Det SKAL lykkes. Nu er det blevet en principsag for mig ;)

Dåsetomat ?
Ude under udhænget, hænger der ... øhh dåsetomater? ;) Eller i hvert fald gror der tomater i dåser. Jeg fik nogen tomme store tobaksdåser, som jeg ville forsøge "Upside Down" dyrkning i.

Jeg kneb et par sideskud på min Tomberry tomat og satte dem i dåserne. Og indtil videre ser det ud til at gå fint. De blomstrer da i hvert fald nu.
Det er ellers ikke fordi jeg mangler tomater. For jeg har små 10 planter... de fleste forskellige.

Slambert
Da jeg ville til at gå ind igen fra min runde, spottede jeg dette syn. Missekatten gad ikke lige regnvejret der var begyndt, så hvad gør man, når terrassedøren er lukket? Man smutter da ind i drivhuset og KRØLLER sit fede korpus rundt om stammen på en chili, der gror i en almindelig murerspand!! Det er da bare det man gør.... Garmin din store krapyl - find et andet sted at slænge dig! ;)

Jeg undrede mig også over at mine små potter med tagetes (der står under chilierne for at jage lus på afstand), var væltede når jeg kom ud i drivhuset. Men nu ved jeg da hvorfor ;)


16 kommentarer:

 1. Hvor ser det frodigt ud. ting står tit så tæt i de små højbede, og det ser da ikke ud til at tage skade :)
  Hindbær breder sig meget under jorden. Så måske en lille hyggekrog midt i græsplænen så man kan slå alle evt. afløbere med græsslåmaskinen...

  KH
  Marianne

  SvarSlet
 2. So what you could carry out if you aren't generic for insurance for pregnant lady and you are pregnant.there are certain measures you should take to Max Testo XL make certain that you have finished all efforts to find out fitness care coverage for the duration of your pregnancy.undergo to your mind which you cant be rejected medical care coverage.http://purenitrateadvice.com/max-testo-xl/

  SvarSlet
 3. Memory video games are one shape of doing so, as are everyday physical exercise and a healthy life-style. for reminiscence games to take impact Iron Bull Edge to the fullest ability, do it with a trade on your food regimen and light bodily exercise. chess and different card video games are useful only if balanced with correct gambling conduct.http://rockhardfacts.com/iron-bull-edge/

  SvarSlet
 4. There's no doubt that the golden retriever is a excellent breed of dog, friendly, loyal, committed, and trusting. a flexible breed, with affection, Orion Code talent and intelligence, it's far no surprise that the golden retriever is so popular. a golden retriever is a perfect sportsman's partner, circle of relatives puppy and gundog, guide.http://brainammoadvice.com/orion-code/

  SvarSlet
 5. Everywhere in the country who convey their fish to the store on the market. this will save you a whole Power Testo Blast lot of money and time if you are just beginning with angelfish.wild-caught fish are tougher to get acclimated to exclusive water conditions. it has to manifest very slowly, and in the beginning the conditions must be near their natural water situations slightly acidic and comparatively smooth. http://purenitrateadvice.com/power-testo-blast/

  SvarSlet
 6. Sometime feeling such as you now not making any development. it is here while you may want to regulate your plan and preserve going.you will want to have a smart Hyper Nitro Core business plan, and be capable of adapt your plan as you pass specially while you attain limits, ceiling, and hurdles that allows you to necessarily appear. http://purenitrateadvice.com/hyper-nitro-core/

  SvarSlet
 7. Measuring particular electricity gains lies in a idea known as time beneath load. logging some time below load for every set of workout permits you to decide inside Explosive Muscle seconds in case your muscle mass are developing more potent, or if your energy gains have stagnated. determine a while under load via starting a stopwatch at the beginning of a set. http://t-rexmuscleadvice.com/explosive-muscle/

  SvarSlet
 8. Inside the airport terminal and still be serving your purchaser base.there may be no such component as getting wealthy doing no work. there is no such X Alpha Muscle application that you can sign on for, and do nothing and have cash pour into your bank account. there may be constantly paintings in any program you cope with. http://www.healthsupreviews.com/x-alpha-muscle/

  SvarSlet
 9. With all of the dangers of breast implants, natural breast enhancement techniques may be the best choice today. if breast enlargement pills were greater Nitro MXS widely conventional and mainstream, it's miles very feasible that many girls would no longer experience the want to undergo high priced, complex and dangerous breast implant surgery. http://t-rexmuscleadvice.com/nitro-mxs/

  SvarSlet
 10. There are numerous clinical studies proved that hoodia weight loss supplements completely operating on its users. hoodia weight loss dietary supplements has been X-Ripped supporting human beings in lowering their weights without being irritated with their starvation feeling and at the identical time permitting their body to manipulate. http://musclegainfast.com/x-ripped/

  SvarSlet
 11. The myth that earning money online is convenient.you ought to face the truth that it requires a while and work to be successful at this, even though this program lays it out Paravex Male Enhancement for you in an honest to realise way. some new internet entrepreneurs are clearly not prepared to do the get the process done this is genuinely needed to be triumphant as affiliate marketers. http://musclegainfast.com/paravex-male-enhancement/

  SvarSlet
 12. Rather it is the refined model of the breakfast oatmeal. it's so nice that it acts as a colloid. while it is delivered to water, it creates a milk-like substance, which offers Muscle XTX the water a slimy consistency. when the colloidal oatmeal covers the pores and skin, it really binds the skin, as a consequence moisturize and shield the pores and skin.colloidal oatmeal is straightforward to put together at home. http://www.healthsupreviews.com/muscle-xtx/

  SvarSlet
 13. Building solution vendors help human beings from begin to result in having a dream house. you dont need to worry about the structure, designs, construction, furnishing, DermEssence interior designing, gardening or licenses, those actual estate organizations provides you with every facility in go back of your cash. they contend with your selections at every point of execution, and try their quality in supplying you with satisfaction of getting your own house. http://purenitrateadvice.com/dermessence/

  SvarSlet
 14. There now exists a new product that can placed you in an awesome mood, provide you with more My Megasize strength, assist satisfy your cravings, provide a totally powerful aggregate of amino acids, nutrients and minerals first-rate to your mind health and possibly can be the fine tasting chocolate you have got ever had. http://musclegainfast.com/my-megasize/

  SvarSlet
 15. The cons encompass those those who might hate to peer playing overrun the united states. there are many conservatives who examine the addictive qualities of gambling Testo Max and locate the riskiness of it an unhealthy exercise for people. additionally, there are a lot of websites that might rather stay out of united states of america. http://musclegainfast.com/testo-max/

  SvarSlet
 16. You will sense fuller quicker and be less probably to overindulge.snack at home first, after which attend the vacation celebration. concentrate, its k IRON BULL EDGE to devour a piece of pie. my concept is that this however, why not do a fair alternate. if you realize you have a weakness for pie and you'll be attending an occasion wherein pie will be served. http://purenitrateadvice.com/iron-bull-edge/

  SvarSlet