lørdag den 1. juni 2013

Fuld gang i haven


Her til morgen priklede jeg en masse små ting ud i højbedene. Blandt andet 2 slags bladbede, rødbede, forårsløg, radiser, majroe og andet godt.

Men hurtigt blev der meget varmt, så bedene fik lige et par stoore paraplyer hen over, for at give skygge til de nypriklede planter ;) Det var en "jeg tænkte mig ikke om" fejl... at prikle en formiddag ;)
Men alle planter lever og har rejst sig igen!

Bagved højbedene, på nogen sten, står store potter med resten af mine krydderurter. Der er simpelthen ikke plads i højbedene, til alt det jeg gerne vil have. Men så er køkkenhaven da samlet på eet sted - sådan næsten. For omme på den anden side af huset, står stadig mine rabarberplanter.

Og se lige bagved oppe i højderne.... der hænger en hel masse hyldeblomster... lige til at plukke ;) Så én af dagene skal jeg vist lave hyldeblomstsaft. Jeg har ikke prøvet det før, men det skal ikke afholde mig fra at gøre et forsøg!Her og der er der planter der blomstrer. Stedmoderplanterne er god som kulørspreder i laaang tid :) Og så har min ene clematis bragt mig den første blomst ever! :) Ihhhh den er fin. Jeg har også en anden sort, der er hvid... den glæder jeg mig også til at se.


Idag fik jeg også pottet en masse planter om :) En del tomater fik større potter. Og dem på billedet herover, fik deres første ompotning... og også deres blivende. Det skulle blive til lækre ampel-tomater.


På billedet herover, er hele tomat-parken ;) Jeg har ALT for mange... det kan jeg godt se, nu de er blevet større :) Stammerne er tykke og kompakte, men de bliver jo meget større endnu.... de fleste af dem i hvert fald.

Så nogen af dem får et nyt hjem!


Jeg har haft noget bøvl med skadedyr i nogen af chilierne. I starten troede jeg de var solskadede... men det var vist mere en blanding af bladlus og spindemider. Angrebet er vistnok under kontrol nu.... men disse på billedet herover, står stadig i karantæne langs stakittet :) Og jeg tror de får lov at bo der.

Og nu overvejer jeg om jeg vil potte dem i store potter.... Lidt mere plads, tog de nok ikke skade af :)

Idag fik jeg også to Ananas Kirsebær, af min kusine på Sjælland (TAAAK!! ) De fik også lige en større potte og røg i drivhuset :)  Jeg havde selv sået nogen, men de er virkelig ikke andet en 1 cm store endnu. Jeg kom alt alt for sent igang :)

Så dagen har stået i havens tegn idag... og jeg har stor nydt det! Ikke mindst pga. den dejlige solskin og varme :) Jeg trives i sådan en varm sommerdag.

1 kommentar:

  1. Imponerende hvad du får plads til i haven :-)

    Jeg ved godt at du bor længere sydpå end jeg, men er du sikker påsat det er hyldeblomster? Heromkring ser jeg kun lindeblomster som på afstand ligner hyldeblomster, men deres skærme er meget mindre. Har været ude og køre en tur i dag og så ingen hyldeblomster, men mange lindeblomster. Mener at hyldeblomsterne plejer at blomstre midt i/sidst i juni.


    Mvh
    Kristine

    SvarSlet