mandag den 14. april 2014

Kan vi SÅ få nogen lunere nætter

Naglah14042014
 
 
Her går planterne amok og huset ender med at være for lille ;) Ja sådan tænker vi jo hvert forår, fordi vi ikke helt kender begrænsningens kunst, udi at spire det vi har plads til - og KUN det vi har plads til ;)
 
Men sådan er det jo - og om en måneds tid har jeg glemt at huset bare ikke KAN se ryddeligt og pænt ud, når der står så mange store planter over det hele.
 
På billedet herover, er det min absolut største og fineste plante... i hvert fald endnu :) Det er min Naglah, der bare vokser og vokser. Den kan nærmest ikke stå nogen steder mere, uden at grenene går imod et eller andet. Den er nu 130 cm over skuldrene og har en højde på 105 cm!! Hvis den bliver ved på denne måde, behøver den snart et drivhus for sig selv!
 
BOC2014a
 
På bordet herover ser du en lille samling af mine Bhut Orange Copenhagen :) De står i forskellige størrelser potter, fordi jeg vil se hvordan de opfører sig under de forskellige vilkår. De vokser fint og begynder allerede at sætte knopper, som var de betalt for det.

drivhusapr2014


Men hvorom alting er, så er drivhuset endelig klar! Jeg fik sat de sidste ruder i huset igår. Nu gider jeg ikke mere ufrivillig nedrivning, af hidsige damer som Bodil'er.... så nu er soklen punktstøbt, der er sat ekstra stivere i huset og glasset er skiftet ud med polykarbonat, der er sat i med silikone, BUM!

Det tager dog noget af det æstetiske ud af drivhuset synes jeg. Udseendemæssigt er jeg ikke særlig kuldret med det poly. Men det er prisen man må betale, når man er træt af at samle glasskår op på hele grunden. Og så håber jeg det ser knap så trist ud, når der kommer planter i huset.

Beklager i øvrigt den misligeholdte græsplæne og rodet til venstre. MEN kommer tid, kommer råd. Det skal nok blive pænt igen det hele.

chilistuen
 
 
Og om vejret vil - bliver det altså snart :) For på kontoret er pladsen nu så trang, at en del af planterne er flyttet ind i stuen foran TV'et. Og inden længe kan man ikke se TV, for bare planter. De står tæt og de vokser hurtigt.
 
treslobosapr2014
 
 
Nogen er endda begyndt at sætte frugter nu ! Her er det min Brazilian Tres Lobos, der spytter blomster og frugter ud i lange baner. Jeg tror bestemt den ville elske at stå i drivhuset inden længe.
 
jacarandaapr2014
 
 
Om det så er mine små Jacaranda træer, er der fuld fart på dem. De er nok næsten 15 cm høje og har de fineste lysegrønne blade. Hvornår jeg skal begynde at knibe blade for at stamme dem op, aner jeg ikke. Men indtil videre får de lov bare at vokse alt det de vil !
 
Derimod går det knap så godt for telegrafplanterne.. de er alle afgået ved døden, langsomt men sikkert. Men de skal nu prøves igen på et tidspunkt. Jeg VIL have en dansende plante ;)
 
Mine to store bønner ligger også bare og mugner... de NÆGTER at spire. Så overvejer om de to bønner som ellers skulle gemmes til at kigge på, alligevel skal prøvespires. For det KAN da ikke passe at det ikke vil virke.
 6 kommentarer:

 1. Hold da op! Du har grønne fingre. Flot! Hvor tidligt såede du chillifrø? Mon du vil fortælle lidt om, hvordan du gør? Mine planter er endnu ganske små.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette, Jeg har sået lidt hen ad vejen. Men jeg startede ca 1 december. Da jeg startede så tidligt, måtte jeg give planterne LED-grolys, ellers slår vinterlyset ikke til.
   Jeg så ofte frøene på vatrondeller.... væder dem i vand og lægger frøene derpå. Når de så spirer, lægger jeg dem over i små potter med jord og venter spændt :) Der er ikke så meget hokus pokus i det..... Og grunden til at jeg ofte sår på vat, er ene og alene nysgerrigheden om at se at NU spirer de ;)

   Slet
 2. There are also a number of Alpha F1 psychological advantages to getting regular physical hobby. while engaged in bodily hobby your frame is growing hormones called endorphins and these normally come with an energizing and confident feeling.For more ==== >>>>>> http://jackedmuscleextremeadvice.com/alpha-f1/

  SvarSlet
 3. Often they may be made from Megadrox side effects excessive density canvas, much like work pants or coveralls, and they are regularly constructed to take a bit of abuse with out failing. The LED lighting are usually shatter proof, and built to last for a year or more.For more ==== >>>>>> http://musclegainfast.com/megadrox-scam/

  SvarSlet
 4. Swimming as we all realize is one Muscle Pro Xtreme of the excellent sporting activities you can do for your body. Swimming laps offers you with a remarkable cardiovascular workout, and allows to maintain your muscle groups toned.For more ==== >>>>>> http://musclegainfast.com/muscle-pro-xtreme-scam/

  SvarSlet