lørdag den 22. februar 2014

BLINK med øjnene og vupti, det hele er meget større


Seeee nu bare her :) Ja altså dem har i set før, jeg ved det godt. Så ikke den store surprise der ;)

MEN hvis jeg så nu viser jer et foto, der kun er 20 dage gammelt, så kan i virkelig se en forskel der batter, så hatten passer ;)


Er det ikke vildt? På kun 20 dage, er de vokset helt vildt. Jeg ser det ikke i det daglige, da jeg er inde for at nusse dem og smånynne for dem, flere gange i døgnet ;)

Men når man så lige falder over et foto, så viser det jo noget helt andet.

En anden ting, der er meget tydelig, er forskellen på de planter der står under 17 watt og 36 watt!!!


De to der er slået ring om, har jeg flyttet ud til højre, for at give plads under bladene, til dem der var mindre :) Men hvis du tager de to og stiller dem tilbage, ud til venstre. Ja SÅ kan man se forskellen meget meget tydeligt. De planter der står under 36 watt, til venstre, er markant større end dem der står under 17 watt til højre. Jeg havde skudt på der ville være en forskel... men slet ikke så markant som det faktisk er.

Så fremover kan jeg helt sikkert KUN anbefale at man vælger 36 watt lamper. Især fordi prisforskellen på dem der idag hedder 18 watt og dem på 36 watt, kun er 100kr. Så om man skal betale 500 kr eller 600 kr... er ikke så slem en forskel... og ISÆR ikke når man ser den store forskel der er i planternes størrelse!


I skal da også lige se nogen af planterne tæt på :) Dette er min Naglah Brown. Min absolutte højdespringer, hvad størrelsen angår på nuværende tidspunkt. Den er vel ca. 25 cm høj er den cirka og den er begyndt at sætte bitte små blomster.


Her har i min Dorset Naga. Den er lille, tæt, robust og ligner noget der kan slå en stor mand ned, når han blir stoooor. Og stor, der bliver den og buuunker af frugter.


Se bare her, et videoklip hvor de viser hvor mange frugter der kan være på EN Dorset Naga ;) Så stor regner jeg bestemt med at min bliver og en til.


Her er det min Braziliera Tres Lobos. Den er simpelthen så flot ovenfra lige nu... den minder svagt om en julestjerne i faconen lige nu. Den har allerede forgrenet sig første gang... præcis ligesom Naglaen øverst. De er også en smule ældre end alle de andre.
Dette bliver en høj flot, lækker luftig busket plante, med smukke gule frugter.. der er mellemstyrke.


Og her ser du 7 pod Bubblegum. En sjov lille bred fætter. Hvis jeg er heldig, får den flotte rødlige frugter... det i sig selv er ikke nogen større nyhed. Men som i ved, er stilken på en chili altid grøn! Eller er den? Naaaaahhh snydt - for i dette sjældne tilfælde "bløder" frugten nærmest rød farve, et stykke op i stilken :) Sjovt og smukt ser det ud!! Men da den endnu ikke er 100% frøstabil, er der ingen garanti for at den faktisk også ender med at gøre det på min plante.

Så stay tuned... sådan cirka til hen i august ;)


Og så skal i da lige se én af mine små yndlinge. Den er ikke så stor endnu, men den BLIVER heller ikke specielt stor. Den hedder Lilac og får nogen ultra smukke spættede blade. Og frugterne går fra lilla over til en mørkerød farve, med lidt striber i :)


Men igen - for at det ikke skal være chili det hele, skal i da lige se min MIRAKELFRUGT Synsepalum dulcificum. En lille busk fra Vestafrika, der får skinnende røde frugter på 2,5 til 3 cm lange/ovale. De indeholder et stof der hedder glykoproteinet miraculin, der gør at hvis du efter at have spist bærret oplever at smagen af en citron pludselig smager sødt! :) Hvor sjovt er det ikke lige?

Tænk at bide en sur citron og i stedet smager en meget sød appelsin? :) Det er da naaajs! Jeg glæder mig i hvert fald sindsygt til at smage dem engang. Jeg har set en mand sidde og drikke eddike, spise citroner og andet surt... og ligne en der spiser søde lækre ting, med største velbehag!!
DEN skal jeg nok holde jer opdateret på :)

Så alt vokser og gror her - og her i weekenden skal der pottes om. For ved mange potter, stikker rødderne nu ud af bunden af potterne. Det betyder så også at her giver pladsproblemer. Så ALLE dem i gule potter, på øverste foto, flytter nu hjemmefra! De har alle fået nye gode hjem.

1 kommentar:

  1. Hej..

    Fik du gjort dig nogle erfaringer med Synsepalum dulcificum?

    SvarSlet