lørdag den 16. marts 2013

Tomattid


SÅ er det tomattid!! :) Jeg har idag sået 6 lækre tomatsorter. Eller jeg tror da de er lækre - for jeg har faktisk ikke smagt dem før ;)

Men de ser super lækre ud på fotos i hvert fald. Her øverst er det sorten "Hill Billy", som jeg har købt hos Bjarne. Den ser SÅ smuk ud!

SORT
SÅTID
SPIRET
FARVE
 
 
Hill Billy
16.03.13
 
Gul/Orange
Store tomater som stammer fra bjergene i West Virginia, USA. Lys orange frugt med røde og pink striber - super dekorative, meget milde og velsmagende.
De store tomater af 'Hillbilly' er søde og saftige, og planterne giver en stor høst.
 
Tigerella
16.03.13
 
Rød/Orange
En meget robust med runde middelstore frugter, som har rødgyldne striber. Smagen er behagelig sød-sur. Velegnet til dyrkning i væksthus og på friland. Stort behov for vand.
Planten når en højde på 150 cm.
Skal placeret solrigt og i læ for vinden.Høsttidspunkt august til oktober.
 
 
Black Truffle
16.03.13
 
Sort
En helt unik tomat, med en fantastisk smag. Tomaterne er tåreformede og helt mørk rød/sort farve. Tomaterne er søde og meget smagfulde. Velegnet til udendørs.
 
Banana Legs
16.03.13
 
Gul
En lækker gul roma type tomat, som bliver op til 10 cm lang og 3-5 cm tyk. De er meget kødfulde og indeholder meget få kerner.Busk tomat der ikke bliver så høj 60-80 cm, og hat ret specielle fligede blade. Meget dekorativ
 
Indigo Rose
16.03.13
 
Lilla
’Indigo Rose’ hedder den nye sort og den adskiller sig fra de gængse tomater på to punkter: dels er den mørklilla, næsten sort, og meget flot!
Smagen er fyldig med en god balance mellem sødme og syrlighed. Den kan
godt dyrkes på friland, blot den står lunt og solrigt i læ
 
San Marzano 2
16.03.13
 
Rød
En gammel italiensk sort, der udvikler aflange velsmagende frugter. Disse bliver op til 10 cm. lange og vejer omkring 100 gram.
Dyrkes i drivhus.
 

Men der kommer både røde, gule, lilla, sorte og tigerstribede tomater i drivhuset i år ... eller nogen af dem kommer på terrassen ;) For med 5.5 kvm drivhus - 40 chiliplanter og 6 tomater, så skal der tænkes kreativt ;)

Noget skal fordeles i drivhus og på terrasse og måske endda noget indendøre :) nu må vi se hvad der sker.

Idag var jeg også på indkøb :) Jeg fik en hånd til at hente 10 plantesække. Jem og Fix havde tilbud på 40 L Plantesække, til 8 kr stykket. Og så fik jeg også lige en billig trillebør hjem. For med den nakke jeg render rundt med pt, kan (og må) jeg ikke slæbe sådan.


Hvilket også betyder at alle indkøb ligger i bilen endnu ;) For krudtet er brugt op og nakken skal spares. Så det får lov at ligge i bilen som ballast her i snevejret og den kommende snestorm ;) God undskyldning, ikke?

3 kommentarer:

 1. Sikke en flot oversigt du har fået lavet over tomater, som lyder rigtig lækre.

  Jeg ville utrolig gerne lave et lignende skema med alle mine såninger. Så derfor håber jeg, at du vil fortælle mig lidt om, hvordan du har lavet skemaet? Bruger du OneNote eller et andet skema?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne,
   Tak skal du have:) Jeg bruger OneNote. Der vælger jeg bare Indsæt tabel og så skriver jeg alt den info ned, jeg føler er relevant. Og det dejlige ved OneNote er jo at det så ligger både på pc, ipad og telefon :) Så når jeg står og falder i svime over nogen frø et sted, så kan jeg lige tjekke om det er nogen jeg har i forvejen ;)

   Slet
  2. Tak for dit svar :-) Jeg har hørt flere bruge OneNote og de er rigtig glade for det. Det er jeg endnu ikke startet på, men måske sku' jeg.

   Slet