mandag den 21. marts 2011

Farveklatter


Det har igennem årene, været en stående joke i min familie at jeg ikke har grønne fingre og jeg ikke er noget havemenneske. Men jeg undskylder det med, at jeg to gange har overtaget et hus med en have, der mildest talt var forsømt. Med knæhøj ukrudt, græs, stenet sandjord og mildest talt en uoverkommelig opgave. Een af mine "haver", var næsten 1 tønde land. Og det var bare slet ikke mig.

Men NU vender det, siger jeg højt og tror på det. Jeg har overtaget en have der er passet og plejet og ukrudtet har været holdt i ave. Her er kun to runde bede og to aflange bede, langs gavlen. Og foran huset er to bede der er med plastic i bunden og granitskærver ovenpå. Så alt i alt er det overkommeligt.

Så er der liiiige det der med de manglende grønne fingre! Det er der tilgengæld noget om. Indendørs kan jeg ikke holde liv i planter der har blomster, ud over lige Orkidéer :)

Men igen: NU vender det! ;) Her er jeg så knap så hurtig, til at sige, at jeg tror på det. Men mon ikke jeg kan lære? Hvis jeg nu fører havedagbog, over de nye ting jeg lærer?

I hvert fald flyttede der idag 3 krukker med Bellis og Hyacinter ind på matriklen. Et par hoveder knækkede undervejs på den ret humplede cykeltur ad grusstier og dårligt belagte cykelstier. Men de står der!!
Nu må vi så se hvor længe jeg formår at holde liv i dem ;)

Een ting er at jeg SÅ gerne vil have en smuk og indbydende have. Et andet er om det er noget jeg kan få lært.

Igår pillede jeg ukrudt i haven og det har pyntet gevaldigt. Og langs min gavl står 6 thujaer, som jeg har en forventning om at kyle ad H til. Jeg er ikke ret vild med thujaer og jeg kan ikke tåle at røre ved dem. Så går der kun 15 minutter og jeg har helt rødspættede hænder og arme. Så UD !!

Så jeg har planer om :

- Sommerfuglebuske
- Dronningebusk (hvis den kan tåle at blive stynet godt)
- Magnolie
- Japansk Snebolle
- Småblomstrende Clematis
- Brudeslør
- Japansk blåregn (ååh jeg vil så gerne dække mit terrassehegn helt ind i sådan een)
- Hosta'er... som gennemgående plante, sådan ind imellem det hele

Og på terrassen og ved fordøren, skal der være nogen krukker med skiftende guf. Men her ved jeg ikke helt hvad jeg skal hitte på endnu. Der er så mange ting jeg elsker at se på. Og jeg går især efter ting der blomster i hvid og lilla og rosa farver. Og en anden vigtig ting, for mig, er dufte.... masser af dufte!!

Så der er nok at begive sig igang med!! Og hold op hvor jeg dog glæder mig!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar